A REVIEW OF KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU

A Review Of kuzu göbeği mantar tohumu

A Review Of kuzu göbeği mantar tohumu

Blog Article

Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.

twelve ve 15. günler tekrar aktarma yapılır. Bu aktarmalar sırasında her defasında kompost yayılır, havalandırılır ve sonra eski yığının dış kenarları yeni yığının iç kısmına gelecek şekilde sıkıştırılmadan tekrar yığın yapılır.

Dezenfekte edilerek hazırlanan mantarlar daha sonra temiz bir beyaz karton veya temiz bir beyaz karton veya temiz bir cam üzerine, sap ve lameller aşağıda gelecek şekilde yerleştirilir. Hava akımını engellemek ve aseptik koşulları sürdürmek amacıyla üzeri temiz bir cam fanusla kapatılır. Standard oda sıcaklığında birkaç gün sonra şapka kendiliğinden açılır ve lameller görülür. Lamellerin üzerinde oluşan olgun sporlar cam veya karton üzerine dökülmeye başlar. eighteen-19°C'de bırakılan mantarlar oldukça bol spor bırakmaktadır. karton veya cam üzerinde siyah kahverengi bir iz meydana getiren sporlar bir suluboya fileırçası propertyımıyla toplanıp steril cam kaplara konur ve kapların ağzı kapatılır. Elde edilen sporlar taze olarak kullanılabileceği gibi uzun süre saklandıktan sonra da çimlendirilebilirler. Kuru ve serin bir yerde mantar Sporlarının altı ay canlı kalabildiği bildirilmektedir. Sporlar soğukta muhafaza edildiğinde bu süre birkaç yıla kadar çıkabilir.

İstiridye mantarı kuluçka ve hasat dönemlerinde farklı sıcaklık ve nem değerleri isteyen bir mantardır. Bu nedenle üretim yapılan ortamın şartlarının kontrol edilebilir ve istendiği gibi değiştirilebilir olması gereklidir.

İstiridye mantarındaki pazar hacmini fark eden yatırımcılar da bu işi yapma girişimine daha olumlu yaklaşmaktadırlar. Haliyle kayın mantarı hakkında da merak edilen sorular fazlasıyla çoğalmıştır. Yazımız içeriğinde kayın mantarı sektörü ve yetiştiriciliği hakkında kültür mantar tohumu detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Genel hatların tamamı alt başlıklar halinde özet niteliğinde hazırlanmıştır. Kültür mantarı yetiştiriciliği başta zor gibi görünse de aslında bir kere uygun ortam ve şartlar bir araya geldikten sonraki süreçlerde oldukça basittir. Üst

Temizliğin sağlanması için, misel üretimi sırasında steril koşulların bulunması ve korunması gerekir. Kuru ortamda yabancı ve zararlı organizmaların gelişmesinin azalacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle misel üretim laboratuvarı steril olarak havalandırılmak ve ortam içinden belirli odalar dışında nemin fazlaca oluşmasına izin verilmemelidir. Misel üretim laboratuvarının en az haftada bir defa havası kontrol edilmeli ve havadaki mikroorganizmaların sayısının çeşidinin tesbiti yapılmalıdır. Bunun için, petri kutularına besin maddeli agar koyup, petri kutularını laboratuvarın çeşitli yerlerinde, ağzı açık vaziyette 20 dakika süre ile bekletmeli, sonra ağzı kapatılarak, 24-26 C 'deki inkubasyon dolabına konmalıdır.

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından 4 mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Siz siz olun, mantar gibi tehlikeli olma ihtimali yüksek yiyecekleri tüketmeden önce mutlaka bu işin uzmanı kişilere danışın, eğer ciddi bir rahatsızlığınız, düzenli olarak kullanmanız gereken ilaçlar varsa doktorunuza da danışmay possiblyı unutmayın ve onların söylediklerinin aksi bir davranışta bulunmayın, bizden uyarması.

İlk parti istiridye mantarını hasat ettikten sonra, ikinci bir mahsul yetiştirebilirsiniz. İkinci meyve verme turu için bol miktarda miselyum kalıntısı olacaktır. Tek yapmanız gereken ikinci tur için alt tabakayı nemlendirmektir.

Bu aktarmalar sırasında kompostta birşey eklenmez Yalnızca kompostun kuruyan dış yüzeyleri ıslatılarak nemini kaybetmesi önlenmiş olur.

Kuzu Kuşbaşı Yemekleri: 20 Şahane Tarif Dana etine göre hızlı ve yumuşak pişmesiyle bilinen kuzu etinin her yemeğe girebilen hali; kuzu…

· Plastik Torba veya Naylon: Yetiştirme ortamını nemli tutmak ve uygun koşulları sağlamak için kullanılır.

Sizler de eğlenceye katılmak, heyecanın ve acı adrenalin dozunu artırmak isteyenlerdenseniz hemen Carolina Reaper ile tanışın. Acı eşiğiniz Carolina Reaper ile mücadele etmeye hazır mı? Sizi bilmeyiz ama bu biberler her türlü eğlenceye dünden hazır!

Report this page